Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.

Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Novi apel gradskim preduzećima

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov pohvalila je danas angažman svih zaposlenih u Gradskoj upravi, Gradskom veću, Skupštini grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su u svega dva dana učinili konkretne korake kako bi olakšali život Novom Sadu po velikim vrućinama.
Iz medija | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština ne sme da bude protočni bojler

NOVI SAD – Najmlađa predsednica Skupštine grada Novog Sada i prva žena na čelu ove ustanove, Aleksandra Jerkov, ove nedelje je počela da obavlja svoju novu dužnost.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 1

Srbija truli sa Nikolićem

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak sinoć je na promociji knjige „Uprkos njima – prvih hiljadu dana“, Grujice Spasovića, autoru, dugogodišnjem uredniku i jednom od osnivača lista „Danas“ uručio naslovnu stranu tog dnevnog lista na kojoj je glavni naslov vest o hapšenju 43 aktivista LSV od 2. marta 2000. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook