Proporcionalni sistem donosi šarolikost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Proporcionalni sistem donosi šarolikost

NOVI SAD –. Liga je više puta pokretala inicijativu da se u pokrajini uvede čisto proporcionalni izborni sistem, ali nije naišla na razumevanje koalicionih partnera, kaže za Politiku potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević.

MAja Sedlarevic

- Činjenica je da se izborni sistem ne menja nekoliko meseci pre izbora, tako da sada i ne očekujemo razgovore o tome, ali za neke naredne izbore treba razmišljati u tom pravcu. Proporcionalni sistem daje mogućnost da u parlamentu bude zastupljen veći broj stranaka i grupa građana što doprinosi većoj šarolikosti - objašnjava Sedlarevićeva.

(BILSV, 28.01.2012.)



Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook