Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 08. 2024. | Komentara: 0

Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

Novi Sad, 31. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u potpunosti podržava zahteve sindikata prosvetnih radnika koji su ponovo zatražili da se i njima prizna status službenog lica.

LSV

Posle niza incidenata u kojima su prosvetni radnici napadani, zlostavljani i premlaćivani, krajnje je vreme da ih država, svojim propisima i merama, zaštiti.

Predstavnici Vlade su u maju ove godine najavljivali donošenje izmena Krivičnog zakona i početak skupštinske procedure, ali rezultata još nema.

Zahtevamo da se ove zakonske izmene što pre donesu, te da se napadi na prosvetne radnike, najzad, tretiraju kao napadi na službena lica i da počinioci budu strogo kažnjavani.

Obrazovni sistem je temelj moderne države. Nažalost, taj temelj je u Srbiji veoma nestabilan.

Naša prosveta zahteva široku modernizaciju.

Ona neće biti moguća bez onog što je osnovno, a to je vraćanje ugleda nastavničke profesije.


Miroslav Grujić
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook