Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je za Dnevnik da su proteklu godinu definitivno obeležili pritisci na pokrajinsku većinu, koje on vidi kao pokušaje da se vlast u Vojvodini prekomponuje.

LSV

- Do dan-danas imamo prekomponovanja na nivou lokalnih samouprava, pa je na tom talasu pritisak bio i na pokrajinsku vlast. To se, nadam se, završilo pritiscima zbog predložene deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine - kaže Bogaroški.

Po njegovim rečima, možda je manje bila zapažena tema koja se odnosi na odluku Ustavnog suda o nadležnostima APV, ali smatra da će se ona aktuelizovati i izazvati probleme u funkcionisanju Pokrajine.

- Ne mogu da kažem da smo nešto veliko uradili. Imali smo i tu situaciju s Razvojnom bankom, što je, takođe, obeležilo deo proteklog perioda. Ne mogu da kažem da sam posebno zadovoljan urađenim – kazao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 09.05.2013)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook