Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da prvih 100 dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić jasno  govore o nepreciznom kursu Vlade Republike Srbije.

 LSV

Još prilikom ekspozea mandatarke Brnabić, LSV je naglasila da ne vidi ništa dobro u centralističkom pristupu koji ona neguje. Nepominjanje Vojvodine u ekspozeu bio je znak da Vlada neće previše obraćati pažnju na njene interese.

Spoljnopolitička lutanja Vlade su nešto što veoma šteti našoj zemlji. Gaf premijerke Brnabić, sa nošenjem stenograma intervjua Blumbergu ambasadoru Ruske Federacije, samo je jedna slika čudne orijentacije njenog kabineta.

Proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji je veoma spor, tapka u mestu, a neusklađenost naše spoplje politike sa EU preti da nas povuče i korak unazad.

LSV ne podržava, niti će podržavati kabinet Ane Brnabić, ali pozivamo premijerku da pokaže mnogo veću posvećenost principima na kojima počiva moderno društvo.

Decentralizacija, vladavina prava i sloboda medija moraju biti u fokusu rada njenog kabineta.

Bez jasnijeg preziciranja pravca ka ulasku u Evropsku uniju, Srbija će i dalje biti taoc mitomanske politike, koja nas je uništila kao ozbiljnu državu.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Četvrtak, 25. 09. 2014. | Komentara: 0

Što pre vratiti jezik društvene sredine u sve vojvođanske škole

Novi Sad, 25. septembar - Nedavna odluka Odbora za kulturu i obrazovanje Skupštine AP Vojvodine da prihvati našu inicijativu za ponovno uvođenje jezika društvene sredine u osnovne škole na teritoriji Vojvodine, pravi je način da se dočeka i obeleži 26. septembar, Evropski dan jezika.
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 09. 2014. | Komentara: 0

Podsetićemo Subotičane

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemorkata Vojvodine Subotica Dragan Andrić najavio je  na konferenciji za medije akciju u kojoj aktivisti LSV od srede 24. septembra dele na štandovima, materijal kojim će podsetiti građane kako se u Subotici i čitavoj Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom.  
Događaji | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

I ove godine ništa od sedam posto Vojvodini

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Homanov istakao je danas da na Izveštaj o izvršenju pokrajinske skupštinske odluke o budžetu APV za prvih šest meseci ove godine ima nekoliko sitnih zamerki, ali je zaključak da se nije ponašalo rasipnički, već štedljivo i u skladu sa situacijom u kojoj živimo, zbog čega su poslanici Lige glasali za njegovo usvajanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook