Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da prvih 100 dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić jasno  govore o nepreciznom kursu Vlade Republike Srbije.

 LSV

Još prilikom ekspozea mandatarke Brnabić, LSV je naglasila da ne vidi ništa dobro u centralističkom pristupu koji ona neguje. Nepominjanje Vojvodine u ekspozeu bio je znak da Vlada neće previše obraćati pažnju na njene interese.

Spoljnopolitička lutanja Vlade su nešto što veoma šteti našoj zemlji. Gaf premijerke Brnabić, sa nošenjem stenograma intervjua Blumbergu ambasadoru Ruske Federacije, samo je jedna slika čudne orijentacije njenog kabineta.

Proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji je veoma spor, tapka u mestu, a neusklađenost naše spoplje politike sa EU preti da nas povuče i korak unazad.

LSV ne podržava, niti će podržavati kabinet Ane Brnabić, ali pozivamo premijerku da pokaže mnogo veću posvećenost principima na kojima počiva moderno društvo.

Decentralizacija, vladavina prava i sloboda medija moraju biti u fokusu rada njenog kabineta.

Bez jasnijeg preziciranja pravca ka ulasku u Evropsku uniju, Srbija će i dalje biti taoc mitomanske politike, koja nas je uništila kao ozbiljnu državu.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Iz medija | Petak, 10. 11. 2023. | Komentara: 0

Razvoj Vojvodine sa SNS nije moguć, nema saradnje sa njima

Ta faza je završena promenom rukovodstva stranke prošle godine. Vojvođani LSV će učestvovati u izgradnji Vojvodine, a ne njenoj daljoj razgradnji. Sa SNS razvoj Vojvodine nije moguć i zato su promene neophodne, kaže lider LSV-Vojvođana Bojan Kostreš u intervjuu za novine „Nova“, odgovarajući na pitanje da li će ova stranka sarađivati sa SNS.
Najave | Četvrtak, 09. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš u petak u emisiji Među nama

U petak, 10. novembra od 17.30 časova obavezno pogledajte gostovanje predsednika Vojvođana LSV Bojana Kostreša u emisiji MEĐU NAMA.

Saopštenja | Četvrtak, 09. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručio ministru Vesiću: Dosta lažnih obećanja!

Najava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića o rekonstrukciji železničkih pruga u Vojvodini, koje će početi da se grade „već“ sledeće godine, Vojvođane koji žive tamo i koji su navikli na pusta obećanja vladajuće stranke, posebno uoči izbora, ostavila je, u najmanju ruku, ravnodušnima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook