Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Novi Sad, 14. jul 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

LSV

Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi za demokratsko, moderno društvo, građansko društvo, decentralizaciju, autonomiju Vojvodine i mnogo brži put naše zemlje ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

LSV – VOJVOĐANI zahteva da ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Nažalost, današnja Srbija podseća na onu iz devedesetih godina. Nacionalizam je narativ koji dominira. Ratni zločinci paradiraju po medijima, šire svoje otrovne ideje. Vlast uspostavlja politiku koja je dominantno nasilnička.

Baš zato je pred Ligom socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI još puno poslova.

Politiku mržnje smo jednom već pobedili. 

Pobedićemo ponovo!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook