Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Novi Sad, 14. jul 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

LSV

Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi za demokratsko, moderno društvo, građansko društvo, decentralizaciju, autonomiju Vojvodine i mnogo brži put naše zemlje ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

LSV – VOJVOĐANI zahteva da ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Nažalost, današnja Srbija podseća na onu iz devedesetih godina. Nacionalizam je narativ koji dominira. Ratni zločinci paradiraju po medijima, šire svoje otrovne ideje. Vlast uspostavlja politiku koja je dominantno nasilnička.

Baš zato je pred Ligom socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI još puno poslova.

Politiku mržnje smo jednom već pobedili. 

Pobedićemo ponovo!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradili smo posao koji se čeka 11 godina

BEOGRAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je sinoć u emisiji Oko na Radio televiziji Srbije da je prilikom izrade zakona bilo neophodno razgovarati direktno sa predstavnicima političkih partija da bi se izbegla situcija koju smo imali prilikom usvajanja Statuta AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradio sam kako je Cvetković rekao

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da je pre predaje nacrta zakona o javnoj svojini imao nameru da sazove radnu grupu da bi se svi članovi mogli izjasniti o tekstu, ali da je premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio da to nije potrebno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook