Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Novi Sad, 14. jul 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

LSV

Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi za demokratsko, moderno društvo, građansko društvo, decentralizaciju, autonomiju Vojvodine i mnogo brži put naše zemlje ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

LSV – VOJVOĐANI zahteva da ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Nažalost, današnja Srbija podseća na onu iz devedesetih godina. Nacionalizam je narativ koji dominira. Ratni zločinci paradiraju po medijima, šire svoje otrovne ideje. Vlast uspostavlja politiku koja je dominantno nasilnička.

Baš zato je pred Ligom socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI još puno poslova.

Politiku mržnje smo jednom već pobedili. 

Pobedićemo ponovo!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook