Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Saopštenja | Sreda, 20. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko je naložio Kruževiću da obezvredi kapital Elektrovojvodine?

NOVI SAD, 20. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića da odmah kaže građanima Vojvodine od koga je, kako navodi, dobio nalog  da umanji imovinu ovog preduzeća za skoro 19 odsto i time mu,  kako sam ocenjuje, obezvredi kapital.
Odbori LSV | Utorak, 19. 03. 2013. | Komentara: 0

Vlast u Zrenjaninu pravi lakrdiju od Skupštine

ZRENJANIN - Ni osam meseci nije bilo dovoljno vladajućoj koaliciji koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i neki odbornici, koji su pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima promenili svoja stranačka uverenja, da počnu da se bave rešavanjem problema u Zrenjaninu i prigradskim naseljima - ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Dragan Nedeljkov.
Izjave | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Srbija da pošalje poruku da se zločin ne isplati

NOVI SAD – Lustracija je veoma važan postupak u procesu suočavanja s prošlošću, koji Srbija mora da prođe. Ako to ne uradimo, poslaćemo poruku pokolenjima koja dolaze da se zločin isplati i da za njih niko neće biti kažnjen.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook