Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Izvršni odbor LSVO na svojoj 4. sednici, održanoj 07. aprila u Novom Sadu, doneo je odluku o raspisivanju izbora u Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Izborne radnje počinju 9. aprila, a završavaju se 19. aprila, dok će Skupština LSVO biti održana 23. maja 2015. godine u Kovačici.

LSV

Na toj skupštini će se, pored predsednika ili predsednice, takođe birati i do tri potpredsednika LSVO, kao i generalni sekretar i sekretar za međunarodnu saradnju.

Za realizaciju Skupština gradskih i opštinskih organizacija LSVO zaduženi su regionalni koordinatori Izvršnog odbora LSVO, u roku predviđenim navedenom odlukom. Skupštine gradskih i opštinskih organizacija LSVO će se održati u sledećim organizacijama: Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Sombor, Bač, Vrbas, Žabalj, Kovačica, Opovo, Bela Crkva i Stara Pazova. U organizacijama LSVO koji ne održavaju Skupštine, IO LSVO će postaviti poverenike nakon Skupštine LSVO.

Svaki član LSVO može istaći kandidaturu za predsednika LSVO ukoliko prethodno prikupi potpise podrške najmanje 10 procenata ukupnog članstva LSVO odnosno 95 potpisa. Član LSVO može svojim potpisom podržati samo jednog kandidata za Predsednika LSVO. Kandidat za predsednika LSVO postaje član LSVO koji je istakao kandidaturu i koji je dobio podršku najmanje 1/3 gradskih i opštinskih odbora koji su u izbornom procesu održali svoju izbornu skupštinu, odnosno četiri odbora.

(BILSV, 10. 04. 2015)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook