Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 12. 2020. | Komentara: 0

Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Novi Sad, 03. decembar 2020 - Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana, poručio je predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić prilikom susreta sa predstavnicima Udruženja „Čepom do osmeha“.
 
LSV

Tom prilikom Grujičić je predstavnici Udruženja „Čepom do osmeha“ Miljani Papović predao pet džakova plastičnih čepova, koje je Gradski odbor LSV Novi Sad prikupio u proteklih mesec dana.

Podsetimo, Gradski odbor LSV Novi Sad pridružio se akciji „Čepom do osmeha“ 3. novembra i pozvao građane da čepove od plastične ambalaže donesu svakog radnog dana od 10 do 17 časova u prostorije GrO LSV NS na Trgu mladenaca 10, ili direktno u prostorije Udruženja „Čepom do osmeha“ u Ćirpanovoj ulici 25.

Pored toga, radi lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad priprema inicijativu za obaranje ivičnjaka na javnim površinama u gradu gde to do sada nije učinjeno i već mesec dana od građana prikuplja informacije o lokacijama za to.

- Pozivamo građane da nam i dalje - lično u prostorijama stranke, zatim putem naših Fejsbuk (@LigaNS), Instagram (@lsvnovisad) i Tviter naloga (@LSV_NS) ili na adresu [email protected]  - prijave lokacije na kojima je potrebno obaranje ivičnjaka. Prikupljeni predlozi za obaranje ivičnjaka biće sistematizovani i prosleđeni nadležnim gradskim institucijama - poručio je Mirko Grujičić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook