REM da nacionalne freskvencije podeli u interesu građana i istinitog informisanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2022. | Komentara: 0

REM da nacionalne freskvencije podeli u interesu građana i istinitog informisanja

Novi Sad, 20. april 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Savet Regulacionog tela za elektronske medije (REM) da četiri nacionalne frekvencije, za čiju je dodelu raspisao javni konkurs, budu podeljene tako da se omogući potpuno i istinito informisanje građana.

LSV

Trenutno stanje na medijskoj sceni naše zemlje je haotično i ne zadovoljava standarde profesionalnog informisanja.

Mediji jednostrano informišu i praktično su stvorili „slobodne teritorije“ samo za političke opcije koje su bliske njihovom menadžmentu.

Poseban problem je informisanje građana koji žive izvan Beograda.

Trenutno, niti jedan jedini kanal sa nacionalnom frekvencijom nema sedište u gradu koji je izvan Beograda.

Zašto se podrazumeva da televizije sa nacionalnom frekvencijom moraju da postoje samo u Beogradu, a ne, na primer, u Nišu, Zrenjaninu, Subotici ili Kragujevcu?

Najveće televizijske stanice u Nemačkoj ili Italiji imaju sedišta u gradovima širom zemlje.

Proces centralizacije, nažalost, duboko je ukorenjen i na našoj medijskoj sceni.

LSV apeluje na REM da odluke u narednom periodu donese nepristrasno i profesionalno jer će samo to biti u skladu sa zakonom i interesima građana.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Izjave | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

Bespotrebna politizacija popisa

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da se pitanje da li će se građani Vojvodine na predstojećem popisu izjasniti kao Vojvođani bespotrebno politizuje. Kako je navela, ustavno je pravo svakog građanina da se izjasni u skladu sa svojim željama i osećanjima.
Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook