Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

Novi Sad, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni organi jasno zabrane, i sada i ubuduće, organizovanje bilo kakvog „omladinsko – patriotskog“ kampa u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

LSV

Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa „Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije“, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I, da Republika Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju.

Potpuno je jasno da traženjem odobrenja za organizaciju takvog kampa od Ministarstva odbrane Republike Srbije organizatori, očigledno, pokušavaju da izbegnu da on bude zatvoren kao prošle godine.

Nadležni bezbednosni organi naše zemlje nemaju pravo da ćute.

Dužni su da saopšte punu istinu o kampu i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

Jer, nazivanje ovakvog kampa „omladinsko-patriotskim“, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje.

A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje

Isto tako, pitanje ko su ljudi koji bi da decu vode u vojni kamp na Zlatiboru, a zatim i u Rusku Federaciju, bi svakako moralo da zainteresuje i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo prosvete.

Ni oni nemaju prava da ćute.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook