Samo od žena zavisi njihov politički angažman

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista. Njihov tretman će, navodi Jerkova, isključivo zavisiti od toga na šta će da pristanu.

Aleksandra Jerkov

– Dobro je da postoji obaveza da svaki treći kandidat na listi mora da bude žena, a da li će ona posle izbora pristati da podnese ostavku ako to od nje zatraži stranka, zavisi samo od nje. Tu posao na uspostavljanju rodne ravnopravnosti tek počinje – ističe ona. Jerkova, pri tome, napominje da je prilikom pokretanja inicijative o učešću trećine žena u parlamentu imala negativno iskustvo sa koleginicama iz poslaničkih klupa.

– Nijedna od koleginica nije htela da podrži moj predlog, sve dok se njihovi stranački šefovi nisu složili sa tim. Stvar je u njihovom stanju svesti. Ali, nisu žene za to krive, jer nemaju dovoljno stranačkog iskustva, nego njihovi stranački šefovi koji ne omogućavaju da iskustvo steknu – tvrdi Aleksandra Jerkov

(BILSV, 16. 04. 2012.)



Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Pajtićeva vlada urušava institucije

NOVI SAD - Dešavanja oko takozvanih vojvođanskih amandmana na zakon o javnoj svojini dokaz su da izvršna vlast u Vojvodini u velikoj meri radi na destrukciji Skupštine Vojvodine i na taj način se, u stvari, rastaču pokrajinske institucije, a to je veoma opasan proces.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina traži svoje

Intervju Nenada Čanka, predsednika LSV u nedeljniku NIN

BEOGRAD - On nije separatista. Da jeste znao bi šta treba da radi. Nije promenio ideologiju, i nije postao četnik. Bradu ne brije jer su mu zabranili - lekari, sve dok rane od ovčijih boginja u potpunosti ne zarastu. Da se on pita, ruski ambasador bi bio proteran, a Vojvodina bi imala autonomiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook