Samo od žena zavisi njihov politički angažman

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista. Njihov tretman će, navodi Jerkova, isključivo zavisiti od toga na šta će da pristanu.

Aleksandra Jerkov

– Dobro je da postoji obaveza da svaki treći kandidat na listi mora da bude žena, a da li će ona posle izbora pristati da podnese ostavku ako to od nje zatraži stranka, zavisi samo od nje. Tu posao na uspostavljanju rodne ravnopravnosti tek počinje – ističe ona. Jerkova, pri tome, napominje da je prilikom pokretanja inicijative o učešću trećine žena u parlamentu imala negativno iskustvo sa koleginicama iz poslaničkih klupa.

– Nijedna od koleginica nije htela da podrži moj predlog, sve dok se njihovi stranački šefovi nisu složili sa tim. Stvar je u njihovom stanju svesti. Ali, nisu žene za to krive, jer nemaju dovoljno stranačkog iskustva, nego njihovi stranački šefovi koji ne omogućavaju da iskustvo steknu – tvrdi Aleksandra Jerkov

(BILSV, 16. 04. 2012.)



Saopštenja | Sreda, 01. 06. 2011. | Komentara: 0

Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

ZRENJANIN - Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i član Predsedništva LSV istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku program rehabilitacije putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, čime će stanje putne mreže biti značajno popravljeno. Projekat vredan 320 miliona dinara sprovodi se sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja, dodao je on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook