Sankcionisati odgovorne za izazivanje incidenata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 06. 2017. | Komentara: 0

Sankcionisati odgovorne za izazivanje incidenata

Novi Sad, 22. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću o tome da li su identifikovane osobe koje su remetile javni red i mir na festivalu „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, kao i prilikom emitovanja filma „Kosovo! Nazdravlje... Gezuar!“ u Novom Sadu.

lsv

Ovakvo ponašanje smatramo nedopustivim, zbog čega je neophodno utvrđivanje odgovornosti i pokretanje odgovarajućih postupaka protiv pojedinaca koji su doveli do ugrožavanja bezbednosti prisutnih.

Nadležni organi moraju najozbiljnije shvatiti i blagovremeno reagovati na svaku pretnju i fizički napad, kako se ne bi ponavljale pretnje i pozivi na linč organizatora festivala i publike.

Jedino tako se može pokazati namera Srbije da je zaista na putu evrointegracija, poštovanjem demokratskih procesa, sloboda i prava građana.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook