Santovac da objasni otkud u budžetu startni minus od 10 miliona evra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 01. 2015. | Komentara: 0

Santovac da objasni otkud u budžetu startni minus od 10 miliona evra

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas zamenika gradonačelnika ovog grada Sašu Santovca otkud u budžetu za 2015. godinu startni minus od 1,2 milijarde dinara ili 10 miliona evra.
LSVOni su u saopštenju zamolili Santovca i da objasni član 3. Budžeta za 2015. godinu, koji kaže da će se deo rupe u budžetu od 700 miliona dinara  pokriti novim kreditom.
 
Koliko se izdvaja za decu i porodicu
 
GrO LSV Zrenjanin je juče ukazala na licemeran odnos gradske vlasti prema porodiljama, jer je budžetom za 2015. godinu smanjen iznos namenjen porodiljama i novorođenoj deci za 13,5 miliona dinara, dok se istovremeno ta ista vlast hvali kako pomaže trudnicama udeljujući im 50 bonova za kifle i jogurt u lokalnoj pekari. LSV je osudila ovakvo licemerno ponašanje i istakla da je svođenje trudnica i porodilja na socijalnu kategoriju uvreda za njih i društvo u celini. Reagujući na navode zrenjaninskih ligaša, Saša Santovac je rekao da su to neistine.
 
- U Službenom listu Zrenjanina br. 36, od 24.12.2013. godine, na strani 751, u tabeli rashoda budžeta za 2014. godinu, u funkcionalnoj klasifikaciji 040, piše da je za porodicu i decu namenjeno 68,5 miliona dinara. U Službenom listu Zrenjanina br. 31, od 31.12.2014. godine, na strani 775, u tabeli rashoda budžeta za 2015. godinu, u funkcionalnoj klasifikaciji 040, piše da je za porodicu i decu namenjeno 55 miliona dinara. Razlika budžeta za 2014. i 2015. namenjena porodiljama iznosi 13,5 miliona dinara, baš kako je LSV i istakla – navedeno je u današnjem saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
 
Zamenik gradonačelnika se kiti tuđim perjem
 
Oni su istakli i da je Santovac „iskoristio priliku i da se okiti tuđim perjem, pa je izjavio kako je lično on zaslužan zašto porodilje dobijaju naknade i kako je to njegova ideja, iz vremena kada je bio radikal“.
 
- Podsećamo Santovca da je ideja pomoći porodiljama ideja LSV iz vremena kada je on, kao perjanica zrenjaninskih radikala, podržavao ratnohuškačku politiku mržnje i etničkog čišćenja Vojvodine od Mađara i Hrvata. A danas, kao preletač u naprednjake, koje je do juče obasipao drvljem i kamenjem, podržava politiku koja je ukinula pravo da Vojvodina dodeljuje pomoć porodiljama na svojoj teritoriji. Podsećamo ga da je sve što je u Zrenjaninu bilo dobro i što ga je činilo četvrtim gradom po razvijenosti u SFRJ uništila politika socijalista i radikala 90-ih, čiji je on bio istaknuti član. Podsećamo ga da je sve što je obnovljeno od 2000., obnovljeno u vreme dok je LSV bila deo demokratske vlasti. Otvorena je desitina novih fabrika sa hiljadama novih radnih mesta – navodi se u saopštenju.
 
Ligaši podsećaju Santovca i da je Zrenjanin, od kada ga predvode naprednjaci, postao najskuplji grad za život u Srbiji, sa najvišom stopom nezaposlenosti i bez ijedne investicije i novog radnog mesta, a takva je i cela Srbija, iz koje građani beže od 2012. godine glavom bez obzira, u većem broju nego za vreme ratova 90-ih.
 
(BILSV, 14.01.2015)



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook