Santovac da objasni otkud u budžetu startni minus od 10 miliona evra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 01. 2015. | Komentara: 0

Santovac da objasni otkud u budžetu startni minus od 10 miliona evra

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas zamenika gradonačelnika ovog grada Sašu Santovca otkud u budžetu za 2015. godinu startni minus od 1,2 milijarde dinara ili 10 miliona evra.
LSVOni su u saopštenju zamolili Santovca i da objasni član 3. Budžeta za 2015. godinu, koji kaže da će se deo rupe u budžetu od 700 miliona dinara  pokriti novim kreditom.
 
Koliko se izdvaja za decu i porodicu
 
GrO LSV Zrenjanin je juče ukazala na licemeran odnos gradske vlasti prema porodiljama, jer je budžetom za 2015. godinu smanjen iznos namenjen porodiljama i novorođenoj deci za 13,5 miliona dinara, dok se istovremeno ta ista vlast hvali kako pomaže trudnicama udeljujući im 50 bonova za kifle i jogurt u lokalnoj pekari. LSV je osudila ovakvo licemerno ponašanje i istakla da je svođenje trudnica i porodilja na socijalnu kategoriju uvreda za njih i društvo u celini. Reagujući na navode zrenjaninskih ligaša, Saša Santovac je rekao da su to neistine.
 
- U Službenom listu Zrenjanina br. 36, od 24.12.2013. godine, na strani 751, u tabeli rashoda budžeta za 2014. godinu, u funkcionalnoj klasifikaciji 040, piše da je za porodicu i decu namenjeno 68,5 miliona dinara. U Službenom listu Zrenjanina br. 31, od 31.12.2014. godine, na strani 775, u tabeli rashoda budžeta za 2015. godinu, u funkcionalnoj klasifikaciji 040, piše da je za porodicu i decu namenjeno 55 miliona dinara. Razlika budžeta za 2014. i 2015. namenjena porodiljama iznosi 13,5 miliona dinara, baš kako je LSV i istakla – navedeno je u današnjem saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
 
Zamenik gradonačelnika se kiti tuđim perjem
 
Oni su istakli i da je Santovac „iskoristio priliku i da se okiti tuđim perjem, pa je izjavio kako je lično on zaslužan zašto porodilje dobijaju naknade i kako je to njegova ideja, iz vremena kada je bio radikal“.
 
- Podsećamo Santovca da je ideja pomoći porodiljama ideja LSV iz vremena kada je on, kao perjanica zrenjaninskih radikala, podržavao ratnohuškačku politiku mržnje i etničkog čišćenja Vojvodine od Mađara i Hrvata. A danas, kao preletač u naprednjake, koje je do juče obasipao drvljem i kamenjem, podržava politiku koja je ukinula pravo da Vojvodina dodeljuje pomoć porodiljama na svojoj teritoriji. Podsećamo ga da je sve što je u Zrenjaninu bilo dobro i što ga je činilo četvrtim gradom po razvijenosti u SFRJ uništila politika socijalista i radikala 90-ih, čiji je on bio istaknuti član. Podsećamo ga da je sve što je obnovljeno od 2000., obnovljeno u vreme dok je LSV bila deo demokratske vlasti. Otvorena je desitina novih fabrika sa hiljadama novih radnih mesta – navodi se u saopštenju.
 
Ligaši podsećaju Santovca i da je Zrenjanin, od kada ga predvode naprednjaci, postao najskuplji grad za život u Srbiji, sa najvišom stopom nezaposlenosti i bez ijedne investicije i novog radnog mesta, a takva je i cela Srbija, iz koje građani beže od 2012. godine glavom bez obzira, u većem broju nego za vreme ratova 90-ih.
 
(BILSV, 14.01.2015)



Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook