Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.

LSV

Uz sve kritike koje imamo na račun ove vlade i uprkos činjenici da zasluga za današnji uspeh nije samo na njoj nego i na prethodnoj, nesporno je da je ovom važnom trenutku doprineo početak rešavanja problema nagomilanih pod tepih još devedesetih godina prošlog veka.

Na ovaj način, EU je pokazala da ceni odluku Srbije da se menja i konačno radi na rešavanju pitanja Kosova i Metohije, borbi protiv kriminala i korupcije i suočavanju sa prošlošću.

Takođe, uvereni smo da će Republika Srbija u predstojećim pregovorima u svojim pregovaračkim timovima imati predstavnike AP Vojvodine, kao što je bilo najavljivano, a naročito kada na red dođu oblasti koje se odnose na neke od nadležnosti ili su na drugi način važne za AP Vojvodinu poput poljoprivrede, odnosa prema nacionalnim zajednicama, regionalnog razvoja i slično.

Iskustvo i znanje koje imaju pokrajinski eksperti će u tim segmentima biti sigurno od neprocenjivog značaja za proces evrointegracija i ubrzati evropski put Srbije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 29. 05. 2017. | Komentara: 0

Osuda anticivilizacijskog privođenja Miodraga Vukovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje neljudski odnos aktuelnog režima Ruske Federacije prema poslaniku u Skupštini Crne Gore i visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista, Miodragu Vukoviću.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 05. 2017. | Komentara: 0

Dokle će Vojvodina plaćati NIS-u za svoje geotermalne izvore?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo rudarstva i energetike da javnosti tačno predoči da li i šta konkretno preduzima u vezi sa činjenicom da NIS, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom, suvereno raspolaže sa 78 geotermalnih izvora u Vojvodini nad kojima je pravo eksploatacije imao vojvođanski Naftagas.
Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Sela će nestati ako se ugase škole

Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da najava ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić da će država zatvoriti seoske škole sa malim brojem učenika, samo je još jedan primer neusaglašenih stavova ministara u Vladi Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook