Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.

LSV

Uz sve kritike koje imamo na račun ove vlade i uprkos činjenici da zasluga za današnji uspeh nije samo na njoj nego i na prethodnoj, nesporno je da je ovom važnom trenutku doprineo početak rešavanja problema nagomilanih pod tepih još devedesetih godina prošlog veka.

Na ovaj način, EU je pokazala da ceni odluku Srbije da se menja i konačno radi na rešavanju pitanja Kosova i Metohije, borbi protiv kriminala i korupcije i suočavanju sa prošlošću.

Takođe, uvereni smo da će Republika Srbija u predstojećim pregovorima u svojim pregovaračkim timovima imati predstavnike AP Vojvodine, kao što je bilo najavljivano, a naročito kada na red dođu oblasti koje se odnose na neke od nadležnosti ili su na drugi način važne za AP Vojvodinu poput poljoprivrede, odnosa prema nacionalnim zajednicama, regionalnog razvoja i slično.

Iskustvo i znanje koje imaju pokrajinski eksperti će u tim segmentima biti sigurno od neprocenjivog značaja za proces evrointegracija i ubrzati evropski put Srbije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

Zajedničko saopštenje LSV i PO DS

NOVI SAD, 26. novembar - Delegacije Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koju je predvodio Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora DS i Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa Branislavom Bogaroškim, potpredsednikom LSV sinoć su u dužem, konstruktivnom razgovoru sagledale odnose dve stranke kroz analizu koalicionog delovanja u Skupštini AP Vojvodine i mnogim lokalnim samoupravama u Pokrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

NOVI SAD, 25. novembar - Predstavnici najvišeg rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom, potpredsednikom Aleksandrom Jovanovićem i članom Predsedništva Aleksandrom Kravićem, dočekli su danas u sedištu LSV  šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i njegove saradnike.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV ne prekraja prošlost

NOVI SAD, 25. novembar - Činjenica je da je pre 95 godina, 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini došlo je do prisajedinjenja Vojvodine (Banata, Bačke i Baranje) Kraljevini Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook