Čanak: Članstvo u EFA je veliko priznanje za LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Članstvo u EFA je veliko priznanje za LSV

Novi Sad, 01. april - Današnje pridruživanje Lige socijaldemokrata Vojvodine European Free Aliance je veliko priznanje za Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenu doslednu dvadesetšestogodišnju politiku – izjavio je danas na Korzici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, nakon što je LSV jednoglasno primljena u članstvo Evropskog slobodnog saveza.

 
- Budući da su u pitanju stranke sa kojima delimo isti sistem vrednosti, i s obzirom na to da ovim pridruživanjem ćemo doći u poziciju da zajedno sa njima rešavamo mnoge probleme koji nam se nalaze na evropskom putu Srbije, mislim da će i poslanička grupa EFA-e u Evropskom parlamentu biti značajan doprinos Srbiji na putu evropskih integracija. Liga će učiniti sve od sebe da taj put bude što brži – poručio je Čanak.
 
Uz predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, u delegaciji koja prisustvuje 31. Generalnoj skupštini EFA su zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš i potpredsednik i međunarodni sekretar LSV Đorđe Stojšić.
 
LSV je 2015. godine podnela kandidaturu za članstvo u EFA koju čini više desetina političkih partija i koja zajedno sa Zelenima čini poslaničku grupu u Evropskom parlamentu. Članstvo LSV u EFA omogući će Ligi da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine će imati saveznike u evropskim institucijama koje se zalažu za iste vrednosti kao i LSV, a to su Evropa regiona, kulturni identitet, prava nacionalnih zajednica, socijalno ekonomska pitanja.
 
Upravo o ovim temama se danas raspravlja na Skupštini EFA koja se održava u Ajaciju (Aiaccio), na Korzici, a učesnici će debatovati i o regionalizmu, regionalnim identitetima, decentralizaciji, migrantskoj krizi.
  

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook