Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan Aksentijević



Saopštenja | Sreda, 10. 05. 2017. | Komentara: 0

Zloupotreba porodilja i porodica sa malom decom u kampanji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru Vulinu kada će biti usvojen Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, jer na taj način može ukazati na odgovorno postupanje prema građanima i građankama Srbije.
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Proslaviti Dan pobede nad fašizmom privođenjem fašista

Najbolji način da Republika Srbija obeleži Dan pobede nad fašizmom jeste da koliko danas ili sutra budu privedeni svi dokazani fašisti i nastavljači najmračnijih ideologija koji i dalje nesmetano dižu glavu i vršljaju po našoj zemlji.
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Srbija je prevarena, pokrenuti reviziju Energetskog sporazuma

Pored toga što „pažljivo prate“ gradnju gasovoda „Turski tok“, ministar energetike Aleksandar Antić i Vlada Republike Srbije treba da javnosti saopšte kada će pokrenuti postupak revizije Energetskog sporazuma i šta će preduzeti da konačno zaštite interese naše države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook