Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

Nakon uznemirujućih vesti iz Manile sa Svetskog prvenstva u košarci, zbog teške povrede Boriše Simanića, LSV - Vojvođani poziva nacionalni košarkaški savez i nadležno Ministarstvo sporta i omladine da reaguju i pokrenu proceduru dodele sportske nacionalne penzije našem reprezentativcu. 
Saopštenja | Sreda, 30. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Odbranićemo Vojvodinu od napada Šešeljevaca. Predstoji nam borba za decentralizovanu Srbiju i u njoj snažnu Vojvodinu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poručuje Šešeljevim sledbenicima koji bi da ukidaju zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine, da će, kao i uvek kada su napadali Vojvodinu, ostati kratkih rukava i da će doživeti novi poraz.
Saopštenja | Četvrtak, 24. 08. 2023. | Komentara: 0

Predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti Ukrajine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš uputio je danas čestitku ambasadoru Ukrajine u Beogradu Volodimiru Tolkaču povodom Dana nezavisnosti ove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook