Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan. U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: LSV će se boriti protiv straha u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u subotu u Novom Bečeju obeležila 28 godina rada i postojanja. Na svečanoj sednici Glavnog odbora, predsednik LSV Nenad Čanak je istakao da je Liga socijaldemokrata Vojvodine jedina decentralistička, građanska, socijaldemokratska i regionalna stranka koja postoji toliko dugo, te da ona ima kontinuitet, principijelnost i kredibilitet koji ovoj zemlji mogu doneti promene.
Saopštenja | Subota, 14. 07. 2018. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook