Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 26. 09. 2017. | Komentara: 0

Politički nalogodavci paljenja ambasada ne smeju izbeći kaznu

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne državne organe da precizno utvrde i imenuju političke nalogodavce paljenja ambasada SAD i Nemačke pre skoro deset godina, kako bi i oni bili procesuirani.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 09. 2017. | Komentara: 0

Država ne sme ćutke da odustane od 30 miliona evra

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva, najpre direktora Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušana Bajatovića, njegovog partijskog kolegu i ministra energetike Aleksandra Antića, a zatim i Vladu Republike Srbije, da umesto najavljenim kratkočnim kreditom, bar deo novca za nabavku gasa obezbede iz sredstava uloženih u propali projekat „Južni tok“.
Saopštenja | Nedelja, 24. 09. 2017. | Komentara: 0

MUP da objasni blokadu gradova

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova da li je „sveobuhvatna kontrola saobraćaja, blokada određenih prilaza i izlaza, kao i putnih pravaca oko gradova i formiranje blokadnih punktova s automatskim naoružanjem, a s ciljem pronalaska osoba sa poternica, narkotika, nelegalnog oružja i pronalaska predmeta koji potiču ili su u vezi s izvršenjem krivičnog dela“, akcija kojom su pripadnici tog Ministarstva u noći između petka i subote „demonstrirali spremnost“ u cilju zaštite građana ili se ipak radi o demonstraciji sile?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook