Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 19. 03. 2017. | Komentara: 0
Saopštenja | Subota, 18. 03. 2017. | Komentara: 0

Sedenje na dve stolice je nemoralno i neodrživo

Posle današnjeg govora u Novom Sadu kandidata vlasti, Aleksandra Vučića, jasno je da sve učesnike u izbornoj trci, bilo da su vlast ili opozicija, spaja isti pogled na suštinska pitanja današnjice.
Saopštenja | Subota, 18. 03. 2017. | Komentara: 0

Otpad je resurs koji se može i mora koristiti

Kako je moguće da neke zemlje prerađuju otpad i zarađuju na tome, a da Srbija to nije u stanju? Kako je moguće da širom Srbije postoji više od 3.500 divljih deponija, od čega je 700 samo u Vojvodini? Deponije nam se obrušavaju na puteve, njive i reke. Zašto Srbija nije u stanju da iskoristi preko dva miliona tona otpada koliko sama proizvodi, dok, recimo, Nemačka koristi svoj i još uvozi preko 12 miliona tona otpada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook