Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 27. 07. 2016. | Komentara: 0

Novi Ustav da bude u evropskom duhu

NOVI SAD, 27 jul - Posle skoro deset godina, danas je više nego jasno da je LSV bila u pravu kada je protestovala protiv donošenja ovakvog Ustava, kada smo pozivali na bojkot i kada su nas građani i građanke Vojvodine u tome poslušali.
Saopštenja | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

NOVI SAD, 26. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.
Saopštenja | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude Stepincu

NOVI SAD, 22. jul - LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude nadbiskupu Alojziju Stepincu kao još jedan opasan revizionistički potez koji ne doprinosi kulturi suživota i politici pomirenja u regionu. Skandalozno je i čisto političko obrazloženje zagrebačkog Županijskog suda o tome da je reč o “ispunjavanju volje kardinala Stepinca”. Sud koji sebe naziva u obrazloženju slobodnim, čini se da je jedino bio slobodan od utvrđenih istoriografskih znanja o prošlosti i elementarne etike.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook