Dačiću je mentor bio Milošević, velika je greška što 2000. nije lustriran

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 08. 2024. | Komentara: 0

Dačiću je mentor bio Milošević, velika je greška što 2000. nije lustriran

Novi Sad, 20. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI upozorava ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da prestane sa pretnjama opozicionim aktivistima i nevladinim organizacijama zbog navodnog pozivanja na rušenje ustavnog poretka.

LSV

Ustav Srbije, u svom članu 43, garantuje slobodu misli i savesti i Dačićeve neodgovorne ocene krše ovo načelo najvišeg pravnog akta naše države. Privođenja aktivista, premetačine njihovih stanova, kao i višesatna zadržavanja na granici, samo su već viđene metode zastrašivanja koje koriste autoritarni, nedemokratski režimi u borbi protiv svojih građana koji žele slobodno da iskažu stav.

Dačićeve pretnje opozicionarima i aktivistima nevladinog sektora, zbog navodnog ugrožavanja ustavnog poretka, samo su do sada neviđeni cinizam onih koji su korak po korak suspendovali Ustav Srbije, razorili institucije i sada zloupotrebljavaju policiju i sudstvo.

Srbija svakim danom sve više podseća na Putinovu Rusiju i Lukašenkovu Belorusiju, u kojoj se neistomišljenici zatvaraju, maltretiraju, a često i ubijaju u kaznionicama i logorima za političke protivnike. Dačić je svoje političko edukovanje iz oblasti autoritarizma i progona neistomišljenika imao kod svog dugogodišnjeg mentora i optuženog ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

U vremenu kada je Ivica Dačić bio portparol SPS-a ubijen je bivši predsednik Predsedništva Srbije Ivan Stambolić, političari iz opozicije su bili žrtve atentata, progona i maltretiranja, a građani koji drugačije misle doživljavali su svakodnevna maltretiranja i bili izloženi teroru. Nažalost, vinovnici takve politike 2000. godine nisu lustrirani ili procesuirani, zbog čega ponavljaju stare metode represije, što nas obavezuje da, kada srušimo aktuelni režim, ne ponovimo iste greške.

Bojan Kostreš
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2024. | Komentara: 0

Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da na dostojanstven način obeleži 80. godišnjicu oslobođenja od fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook