Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 13. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: BEZ OKUPLJANJA U VERSKIM OBJEKTIMA ZA USKRS

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvodjenog Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma poziva državne organe da zaštite zdravlje i živote građana Srbije i ne dozvole okupljanja u verskim objektima povodom predstojećih praznika.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front traži da se dr Nestoroviću onemogući nastupanje u javnosti

Vojvođanski font poziva Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 da u najkraćem mogućem roku donese odluku o zabrani nastupa u javnosti dr Branimira Nestorovića. 
Saopštenja | Nedelja, 12. 04. 2020. | Komentara: 0

Obradovićev poziv crkvi neodgovoran i opasan

Vojvođanski front poziva lidera Dveri Boška Obradovića da prestane sa neodgovornim potezima. Obradović je juče pozvao Srpsku pravoslavnu crkvu da izdejstvuje otvaranje hramova i organizuje uskršnje litije. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook