Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Subota, 04. 01. 2020. | Komentara: 0

Vlada Beogradu daje milione, a ostalim gradovima i opštinama deli nagradu od 87.000 evra ukupno

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nagrada koju je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremilo za uspešne gradova i opština samo još jedan primer lošeg odnosa državnih vlasti prema svim sredinama u našoj zemlji koje nisu grad Beograd.

Saopštenja | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Dosta nam je naprednjačkih laži i prevara. Vojvođanski front započeo izgradnju tunela kroz Frušku goru

Kad god neko iz vladajućih stranaka spomene tunel kroz Frušku goru, predstavnici Vojvođanskog fronta iskopaće barem 10 centimetara tunela. Do kraja idućeg mandata, koja god stranka bude na vlasti, a to ne bude Vojvođanski front, mi ćemo taj tunel napraviti, poručio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Saopštenja | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0

Hitno identifikovati i kazniti odgovorne za fašističke grafite

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju i najoštrije kažnjavanje svih odgovornih za ispisivanje fašističkih grafita kod spomenika na Keju žrtava racije. Ovo je velika uvreda svih žrtava koje su na tom mestu fašisti bacali pod led i svih boraca koji su krvlju platili borbu i oslobođenje ovog grada od fašista i okupatora. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook