Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 31. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napade na Alekseja Kišjuhasa

LSV najoštrije osuđuje uvrede i pretnje kojima je na društvenim mrežama izložen docent na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i kolumnista lista Danas dr Aleksej Kišjuhas. Uličarski rečnik i prostakluk nekadašnjih vedeta RTS novinarstva iz ratnih devedesetih ne bi bila nova pojava da se ovoga puta ne služe otvorenim govorom mržnje i rasističkom argumentacijom.
Saopštenja | Sreda, 30. 10. 2019. | Komentara: 0

Direktor Dujin da bude smenjen zbog vožnje kroz park i ugrožavanja života dece

Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej u nedelju je autom prolazio kroz pešačku zonu parka, koja je u tom trenutku bila pun dece i roditelja. Na upozorenje jednog od roditelja da to može biti opasno i da ne vozi tuda - odgovorio je naletanjem na njega tako da ga je nekoliko metara nosio na haubi, naočigled uplašene dece i zgranutih roditelja.
Saopštenja | Ponedeljak, 28. 10. 2019. | Komentara: 0

Da li ćemo imati dovoljno gasa u toku zime?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da javnosti saopšti da li se i kako Repulika Srbija priprema za slučaj da Rusija obustavi isporuku gasa preko Ukrajine i da li ćemo imati dovoljno gasa u toku zime.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook