Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 26. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u kojoj su bili predsednik LSV Nenad Čanak, sekretar za međunarodnu saradnju LSV Aleksandar Jovanović i članica Sekretarijata za međunarodnu saradnju LSV Dejana Đurđević, učestvovala je na sastanku evropske političke partije Evropska slobodna alijansa (EFA) i Radne grupe za centralnu Evropu koji je održan u Slovačkoj.
Saopštenja | Utorak, 24. 09. 2019. | Komentara: 0

Da je opozicija bojkotovala izbore 24. septembra 2000, Milošević bi i dalje vladao Srbijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća na veličanstvenu pobedu Demokratske opozicije Srbije 24. septembra 2000. godine. Na današnji dan, pre 19 godina, na izborima je pobeđen režim Slobodana Miloševića. Opozicija je učestvovala na izborima u krajnje nedemokratskim uslovima. Svakodnevno je optuživana za izdaju.
Saopštenja | Nedelja, 22. 09. 2019. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da saopšti javnosti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana i ako je tako - smeni ministra energertike Aleksandra Antića.
 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook