Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 27. 04. 2020. | Komentara: 0

Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije, političkog saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, zahtevaće na predstojećoj sednici Narodne skupštine produženje vremena za raspravu i izdvajanje rasprave o ekonomskim merama vlade i posledicama epidemije na privredu i javne finansije u posebnu tačku dnevnog reda.
Saopštenja | Nedelja, 26. 04. 2020. | Komentara: 0

Izjava narodnih poslanika o zajedničkom nastupu na sednicama Narodne skupštine

Na sednicama Narodne skupštine na kojima će se odlučivati o opravdanosti odluke o vanrednom stanju, merama koje je Vlada Srbije uvodila, uredbama i ekonomskim merama o kojima je Vlada odlučivala, a koje zahtevaju izmene odgovarajućih zakona i izmene zakona o budžetu za 2020. godine, mi, narodni poslanici kandidati na listi Ujedinjena demokratska Srbija zajednički ćemo braniti interese građana sledećim argumentima:
Saopštenja | Subota, 25. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: Prekinuti ponižavanje građana

Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum oštro se protivi načinu na koji Vlada namerava da sprovede odluku o dodeli 100 evra predlažući model koji je duboko ponižavajući za građane, i pokušavajući da na „mala vrata“ umanji obećana davanja svakom punoletnom građaninu Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook