Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

ZA EVROPSKU SRBIJU

Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva. Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija.
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama. Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook