Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Potpisan Memorandum o budućnosti Vojvodine

Predstavnici osam političkih partija i organizacija iz Vojvodine potpisali su danas Memorandum o budućnosti Vojvodine. Memorandum su potpisali predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanske partije, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Rumunske partije, Crnogorske partije, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratskog pokreta Vojvodine i Foruma V-21.
Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Da li su Vojvođani građani drugog reda?

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da će se neko iz vlasti setiti i Vojvodine i da će izgraditi bar neki kilometar novih puteva. Nedavno je jasnost saznala da je svega 10% novih auto-puteva u našoj zemlji izgrađeno na teritoriji Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikakve strategije neće pomoći dok se u medijima širi mržnja, a Šešelj sedi u Skupštini

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije zadovoljna stanjem u oblasti poštovanja prava nacionalnih zajednica. Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović pohvalila se „značajnim uspehom po pitanju saradnje sa nacionalnim manjinama na promociji multietničnosti i ostvarivanju prava".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook