Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 04. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada ne smemo zaboraviti strahote radikalske politike

Veoma je lepo videti bivšeg funkcionera Šešeljeve Srpske radikalne stranke kako pokušava da odglumi vrednog graditelja porušenih zgrada. Želim samo da podsetim Igora Mirovića da su bombe na Novi Sad i celu Srbiju pale zbog sulude politike režima Slobodana Miloševića, čiji je najgori deo bila baš stranka u kojoj je on dugo godina bio.
Saopštenja | Utorak, 03. 12. 2019. | Komentara: 0

Zgrada RTV Vojvodine kao Mirovićevo Potemkinovo selo

Zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena je 25. novembra iako još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad, isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično.
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima  Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook