Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV Maksimoviću predali crveni karton za Dujina

Iako su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej tražili da dnevni red sednice bude dopunjen tačkom kojom bi Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej, bio smenjen zbog poslednjeg u nizu skandala kojim je oštetio ugled opštine, vladajuća većina koju čine SNS-SRS-DS to nije prihvatila. 
Saopštenja | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Poboljšati mere pronatalitne politike budžetom za 2020. godinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da na narednoj sednici, u trenutku usvajanja Zakona o budžetu za 2020. godinu, ne bi bilo loše dodati neku poziciju kojom će biti isplaćivane naknade porodiljama za svako živorođeno dete, povećan minimum koji se obračunava, da se ne bi ponovili sramotni iznosi koji ubrajaju i odbijanje za isplatu.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook