Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 27. 10. 2019. | Komentara: 0

Skupština opštine Žitište postala obična glasačka mašinerija. LSV na to ne pristaje!

Na sednici Skupštine opštine Žitište, koja je održana u četvrtak, 24. oktobra 2019, Liga socijaldemokrata Vojvodine je, kao lider opozicije, nastavila praksu konstruktivnog učestvovanja u radu i borbi za unapređenje rada lokalnog parlamenta.
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava izgradnje četiri mega naselja u Beogradu samo još jedan jasan prikaz užasne centralizacije koja vlada u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 24. 10. 2019. | Komentara: 0

Novoizgrađeni auto-putevi Srbija : Vojvodina - 150km : 17km

Samo 17 od ukupno 167 kilometara auto-puta, koji su u poslednje vreme građeni na teritoriji Srbije, nalazi se u Vojvodini i to na potezu od Kuzmina do Sremske Rače. To su jedini kilometri modernih saobraćajnica koje će u skorije vreme dobiti Vojvođani. Ostalih 150 kilometara auto-puta građenih tokom ove godine su Miloš Veliki, od Obrenovca do Preljine, deo kod Grdeličke klisure i Surčin - Obrenovac. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook