Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 09. 2019. | Komentara: 0

Bugari i Mađari još ne znaju hoće li graditi Turski tok, a mi već gradimo vezni gasovod

U Srbiji je u punom zamahu izgradnja gasovoda koji treba da bude ogranak gasovoda Turski tok. On bi od Rusije, preko Crnog mora, Turske i Bugarske snabdevao našu zemlju, a potom i Mađarsku i Austriju prirodnim gasom. U tu svrhu je počela izgradnja gasovoda dužine oko 400 km od Bugarske granice pa do Gospođinaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook