Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 10. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku. Predloženo je da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih službi o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napad na Dejana Bagarića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje napad na Dejana Bagarića, studenta i aktivistu Demokratske stranke, koji se sinoć dogodio u Novom Sadu.
Saopštenja | Subota, 08. 06. 2019. | Komentara: 0

Beograd najbogatiji u zemlji, ali redovno dobija dotacije od Vlade Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić zašto grad Beograd dobija dobija milionska sredstva iz tekuće rezerve državnog budžeta?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook