Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Šta zaista stoji iza nekontrolisane seče šuma u Nacionalnom parku Fruška Gora?

Poslednjih nedelja svedoci smo nekontrolisane seče šuma na području Fruške Gore. Podsećamo da se područje na kojem se seča obavlja nalazi pod zaštitom Nacionalnog parka. Na kritike lokalnog stanovništva i nevladinih organizacija, Porajinski zavod za zaštitu prirode odgovorio je tvrdnjom da je seča šuma osnovni izvor prihoda Nacionalnog parka.
Saopštenja | Subota, 11. 05. 2019. | Komentara: 0

"Naša država naša pravila"?!

Predstavljajući javnosti Srbije projekat o potrebi formiranja građanskih patrola za pomoć u radu policije, osnivač i predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA  (Detektivsko Bezbednosna Agencija) Stevan Đokić izjavio je da ovaj projekat namerava ponuditi MUP-a Republike Srbije, uz komentar da:  „Građanske Patrole nisu nešto što je Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA izmislio i da takve stvari postoje odavno u svetu i daju odlične rezultate“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook