Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

Liga socijaldemorata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su na portalima i društvenim mrežama upućene novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.
Saopštenja | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Hitno potrebna revizija Plana upravljana Nacionalnim parkom Fruška gora

Poslednjih nedelja svedoci smo nekontrolisane seče šuma na području Fruške gore, koja se nalazi pod zaštitom Nacionalnog parka. Na kritike lokalnog stanovništva i nevladinih organizacija, Porajinski zavod za zaštitu prirode odgovorio je tvrdnjom da je seča šuma osnovni izvor prihoda Nacionalnog parka. 
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 04. 2019. | Komentara: 0

Ministri da odgovore kada će crkva platiti porez

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da prestanu sa ćutanjem i javnosti saopšte da li je i kada će crkva početi da plaća porez.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook