Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 16. 03. 2019. | Komentara: 0

Smešne ministrove ideje o crkvi koja spašava seoske krajeve

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da uozbilji članove svog kabineta. Ideje pojedinih ministara veoma lako se mogu podvesti pod rubriku "verovali ili ne".
Saopštenja | Utorak, 12. 03. 2019. | Komentara: 0

Nije kasno za otkrivanje političke pozadine atentata na Đinđića

Zbog prošlosti, ali i zbog budućnosti ove zemlje, neophodno je da bude otkrivena puna politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića, a nalogodavci privedeni pravdi. Iako je propušteno šesnaest godina, za to još nije kasno. Kao i tog 12. marta 2003, i danas je potpuno jasno da je pucanj u Zorana Đinđića bio pucanj u promene i evropski kurs Srbije.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad najoštrije osuđuje prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu. Taj skup je izazvao veliko uznemirenje i u samoj Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook