Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim smanjenje od 20% sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra. 
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 12. 2018. | Komentara: 0

Miroviću, više od 650 hiljada Vojvođana pije vodu sa arsenom!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da, ako je završio sa obeležavanjem događaja iz 1918. godine, javnosti saopšti da li i šta tačno on i njegovi saradnici preduzimaju u vezi sa činjenicom da više od 650 hiljada građana Vojvodine u 2018. godini pije vodu sa arsenom.
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i vlast i opoziciju u Srbiju na uzdržanost i konstruktivnost kada je reč o krhkim odnosima u regionu. Svedoci smo svakodnevnih ekstremnih izjava i ključnih protagonista naprednjačke vlasti i glavnih opozicionih grupacija, kojima se dodatno urušavaju odnosi u regionu i podiže stepena nacionalizma i netrpeljivosti u našem društvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook