Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 09. 10. 2018. | Komentara: 0

Pozivam vlast da konačno dokaže da Šešelj nije iznad zakona

Ako je Republika Srbija zaista demokratska zemlja na evropskom putu, ili makar ima iskrenu nameru da postane, osuđeni zločinac Vojislav Šešelj, njegova porodica i prijatelji ne mogu biti privilegovani i iznad svakog zakona u ovoj zemlji.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 10. 2018. | Komentara: 0

Najoštrija osuda napada na dve osobe albanske nacionalnosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje fizički napad na dve osobe albanske nacionalnosti u Novom Sadu. Matica Albanaca Srbije saopštila je da su dva mladića pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica

Ligaši i ligašice izabrali su danas Nenada Čanka za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine. Čanak je na XII Izbornom kongresu LSV izabran sa 242 glasa. U trci za predsednika bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook