Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 22. 03. 2018. | Komentara: 0

Partijsko zapošljavanje i male plate prave od Srbije inkubator

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje da su mere za podršku rađanju, iako ne sasvim prilagođene našim uslovima, ipak dobrodošle, ali  bez mera za rešenje pitanja kako decu zadržati u Srbiji nemaju smisla, jer će je pretvoriti u inkubator mladih za bogatije i uređenije zemlje.
Saopštenja | Sreda, 21. 03. 2018. | Komentara: 0

Osuda ruskih pretnji na Balkanu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da zvanična Rusija, posle neuspelog državnog udara i pokušaja nasilnog zbacivanja vlasti u Crnoj Gori, koncentriše svoj pritisak na Makedoniju. Zbog toga osuđujemo najnovije pretnje i pritiske koje ruska diplomatija upućuje Makedoniji.
Saopštenja | Utorak, 20. 03. 2018. | Komentara: 0

Neka preletači vrate mandate pa onda menjaju stranke

Liga socijaldemokrata Vojvodine je tokom prethodne četiri godine u nekoliko navrata predlagala da stranke donesu kodekse ili pravilnike po kojima neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook