Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 18. 03. 2018. | Komentara: 0

Zašto se kasni sa izmenama Zakona o nacionalnim savetima?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dokle se stiglo u procesu izmana i dopuna Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih zajednica?
Saopštenja | Subota, 17. 03. 2018. | Komentara: 0

Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije zločinačke istupe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića. Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju "stranih špijuna" i "izdajnika" u srpskoj politici.
Saopštenja | Petak, 16. 03. 2018. | Komentara: 0

Zašto je kupljena zgrada po duplo višoj ceni umesto rešavanja urgentnijih problema?

Umesto 14 opština Novi Bečej  je platila zgradu bivše firme Sokolac 27,5 miliona dinara i pojavila se kao konkurent investitorima koji su bili zainteresovani za kupovinu. Ovu odluku su na sednici Skupštine opštine odobrili odbornici vladajuće Srpske napredne stranke i njihovog koalicionog partnera Demokratske stranke, koji su podržali ovakav potez i rebalans u budžetu opštine. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro su se protivili takvoj odluci Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook