Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2013. | Komentara: 0

Potrebne hitne mere u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra policije Ivice Dačića da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije.
Saopštenja | Petak, 28. 06. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku Evropskog saveta o otvaranju pregovora

NOVI SAD, 28. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest o odluci Evropskog saveta da sa Srbijom otvori pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2013. | Komentara: 0

Ljušić i Obradović da podnesu ostavke iz moralnih razloga

NOVI SAD, 23. jun - Afera sa prodajom testova iz matematike za malu maturu na ulici, ne sme biti završena tako što će odgovarati jedino radnica koja ih je iznela iz štamparije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook