Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 27. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Dveri da prestanu da šire rasizam i manje čitaju doktora Mengelea

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je stav pokreta Dveri, da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske, može uticati na genom budućih naraštaja u Srbiji, klasičan rasizam i da ovaj pokret širi opasne teze koje su građani Evrope na svojoj koži osetili u toku nacističkog ludila u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2022. | Komentara: 0

Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da se uozbilji i ozbiljno shvati upozorenja koja stižu iz Evropske unije.
Saopštenja | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vojvodina je srce Srbije

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođeni predsednikom Bojanom Kostrešom, okupili su se danas pred zgradama Predsedništva Srbije i Ambasade Mađarske u Beogradu, kako bi izrazili protest protiv politike Viktora Orbana koja oživljava ideju Velike Mađarske i ćutanja Aleksandra Vučića na neodgovorne Orbanove poteze.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook